Dusseldorf

Vind 0 leuke stedentrips inclusief vervoer

Stephan Kroos

Wij willen samen met jou een onvergetelijke stedentrip samenstellen. Zo verzorgd als je zelf wenst. Alleen hotel of met trein, bus, ferry, vliegtuig en leuke excursies! En alles tegen een scherpe prijs!

Stephan KroosGaSamen.nl Stedentrips

Handige tips voor Düsseldorf

Praktische informatie

Een goede voorbereiding is het halve werk! Of je maar een dagje blijft of voor langere tijd Düsseldorf bezoekt, het is altijd handig om meer te weten over je vakantiebestemming. Zo kom je in ieder geval niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Snel informatie opzoeken

Alarmnummersomhoog

In noodgevallen waarbij je de brandweer of ambulance nodig hebt, kun je net als in Nederland naar 112 bellen. Voor de politie geldt het nummer 110.

Bijzonderhedenomhoog

Ook in Duitsland geldt een rookverbod in openbare gelegenheden. In het openbaar vervoer en in bedrijven mag dat sigaretje dus ook niet meer worden opgestoken. Er kan vaak nog wel gerookt worden in speciaal daarvoor afgesloten ruimtes.

Feestdagenomhoog

Nieuwjaarsdag

Driekoningen

Goede Vrijdag

Pasen 

Dag van de Arbeid

Corpus Christi

Pinksteren

Maria Hemelvaart

Herdenking van de Eenwording

Allerheiligen

Kerstmis

Klimaatomhoog

Duitsland heeft een gematigd zeeklimaat, met gematigde westenwinden vanaf de Atlantische Oceaan en de Noordzee. Extreme weersituaties of grote temperatuurschommelingen komen niet voor. Qua temperatuur en neerslag lijkt het weerbeeld van Düsseldorf sterk op dat van Nederland.

Wanneer het dus lekker weer is in Nederland, is dat ook vaak het geval in Düsseldorf. Qua temperatuur kun je het beste rond mei t/m september de beste reistijd. Al heeft de winter met haar kerstmarkten natuurlijk ook een geweldige charme!

Openingstijdenomhoog

De winkels gaan van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 en 10:00 uur open en sluiten tussen 18:00 en 20:00 uur. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten. Wel hebben veel bakkerijen op zondag een ochtendopening. Op zon- en feestdagen zijn winkels, banken en postkantoren gesloten. Houd er ook rekening mee dat de meeste musea op maandag de deuren sluiten.

Tijdzoneomhoog

Duitsland valt net als Nederland in de Centraal Europese tijdzone. Dat betekent dat het er altijd net zo laat is als in Nederland.

Valutaomhoog

In Düsseldorf betalen ze gewoon met de euro, net als in Nederland.

Vervoer

Auto

Per auto

Vanaf Utrecht is het zo'n 2 uur (194 km) rijden naar Düsseldorf. Vanuit heel Nederland is het dus prima te doen om met de auto naar de stad te reizen.

In het centrum

In de stad

Düsseldorf is een relatief kleine stad, de leukste adresjes liggen dan ook binnen loopafstand. Voor de wat verder gelegen plekken is de metro een prima alternatief. Ook kun je in en rondom Düsseldorf  per bus, trein en tram reizen. Het openbaar vervoer binnen Düsseldorf wordt verzorgd door VRR.

Voor korte afstanden (3 stops) kun je het best een enkeltje (kurzstrecke) kopen. Langere afstanden binnen de stadsgrenzen vallen onder Zone A. verwacht op een dag veel te reizen met het openbaar vervoer, kun je het beste een dagkaart aanschaffen, of een Welcome Card.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij servicepunten ('KundenCenter') van de vervoersmaatschappijen, bij kiosken en ticketautomaten. Let op: je moet je kaartje zelf afstempelen. In ieder vervoermiddel staat daarvoor een stempelautomaat. Kijk voor meer informatie op de site van VRR.

InterCity Duitsland

Per trein

Met de trein ben je razendsnel in hartje Düsseldorf. Met de InterCity via o.a. Venlo en Kaldenkirchen duurt de reis ongeveer 2 uur en 15 minuten. De ICE vertrekt 7 keer per dag vanaf Amsterdam Centraal (via Utrecht en Arnhem) en rijdt rechtstreeks naar het centrum van Düsseldorf.

Dusseldorf welcome card

Welcome Card

De Düsseldorf Welcome Card biedt toegang tot vele musea en bezienswaardigheden en je kunt er onbeperkt mee reizen in het openbaar vervoer. Daarnaast biedt de kaart leuke kortingen op o.a. restaurants, opera en boottochten. De kaart is te reserveren direct bij boeking.

Wijken

altstadt

Altstadt

Het oudste gedeelte van de stad en tevens uitgangspunt voor een toeristisch bezoek aan de stad. Het centrale gedeelte is de Marktplatz met het raadhuis. Rondom de Marktplatz vind je de langste aaneenschakeling van bars ter wereld! Voor cultureel vertier bezoek je Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen met de grootste kunstcollectie van Duitsland.

Ackerstraße

Flingern

Trendy wijk met karakter. Deze wijk ten oosten van het centrum herbergt ontelbare leuke restaurants, hippe bars en kleine boektiekjes. Rondom de Ackerstrasse tref je het mekka voor de nieuwe creatievelingen, net als een bijzonderde concentratie van restaurants.

Medienhafen Duesseldorf

Medienhafen

Deze wijk lijkt in niets op de Altstadt. Door de jaren heen volledig op de schop gegaan en veranderd in een trendy hotspot. In deze wijk vind je vele mediaketens en de beste restaurants van de stad. Met o.a. de werken van Gehry is het hier architectonisch goed toeven!